‘Wedstrijdverslag’: de Kerstmannenloop in Amersfoort

Al een paar jaar zien we vanuit ons huis rond eind december honderden kerstmannen en -vrouwen voorbij rennen. Dat is zo’n koddig gezicht dat we dit jaar besloten onszelf ook eens op te geven. En zo stonden we op vrijdagavond in een pluizig en roodgekleurd pak inclusief kerstmuts op het Eemplein voor een lenteachtige editie van de Kerstmannenloop.

kerstmannenloopintro

De route is vijf kilometer lang en loopt, of beter gezegd slingert door de historische binnenstad van Amersfoort. Het tempo ligt niet echt hoog, maar daar draait het bij deze loop ook niet om. Het is vooral heel erg grappig. Bij elke gracht werd er “het is stil aan de overkant” naar elkaar gezongen. Amersfoort kent vrij veel grachten dus dat ging lekker door.

image

Op de Hof (een van de grootste pleinen in de Amersfoortse binnenstad) liep de route zelfs door een café en was een korte pauze, waarschijnlijk om de zojuist buitgemaakte schnapps te nuttigen. Daarna vervolgde de stoet kerstmannen hun weg weer in hun veel te warme pakken. Het was vrijdagavond nog zo’n twaalf garden dus voelden de pakken aan alsof je in een plastic zak aan het hardlopen was. Ondanks het trage tempo viel het hardlopen daardoor niet echt mee!

route kerstmannenloop
Na de langzaamste tijd ooit voor een vijf kilometer (een kleine 37 minuten) kwamen we vrolijk en bezweet weer terug op het Eemplein waar water, sportdrank en een kruidige glühwein klaarstond.

image

De Kerstmannenloop is een echte social run en het gaat dus niet om tijd en prestatie, maar om de lol. Je start en eindigt op het Eemplein en loopt vijf kilometer in en rond de binnenstad. Als je wilt, kun je nog naar de afterparty bij Zandfoort aan de Eem, maar wij zijn alleen voor het ‘sportieve’ gedeelte gegaan. Het was erg leuk om een keer mee te doen, maar waarschijnlijk bekijken we de kerstmannen volgend jaar weer vanuit huis 🙂

De Kerstmannenloop wordt elk jaar georganiseerd in Amersfoort. Bij het inschrijfgeld van €12,50 zit een kerstmannenpak inbegrepen.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *