Wedstrijdverslag de Henschotermeergames

Het Henschotermeer is een recreatieplas middenin de bossen bij Woudenberg met prachtig wit zand en omgeven door naaldbomen. Met warm weer een toffe plek om te zwemmen en in de winter kun je er mits er ijs ligt natuurlijk ook schaatsen. Het is ook de locatie voor de Henschotermeergames die een paar keer in het jaar worden georganiseerd. De games kennen een bijzondere wedstrijdopzet: je kunt een korte afstand afleggen van 1500 meter, in tweetallen lopen en er worden combinatiesporten aangeboden. In de zomer is dat hardlopen en zwemmen en in de winter hardlopen en mountainbiken. Dit jaar zijn er twee edities van de zomergames met elk een ander programma. De editie van woensdag 15 juli 2015 bevatte een wedstrijd over 1500 meter, een estafetteloop van 15 kilometer en de run-swim-run. Wij deden als duo mee aan de estafetteloop over 15 kilometer. Je rent dan om en om 2,5 kilometer.

henschotermeergames

Het parcours
De ronde loopt langs het meer, grotendeels over een mooi verhard pad. Het venijn van de ronde zit na 2 kilometer met een paar kleine heuveltjes. Het was gisteren bewolkt, maar wel vrij warm, vochtig en benauwd, niet echt ideaal hardloopweer dus. Hierdoor waren er wel weinig badgasten. Vorig jaar was het veel warmer, zonniger en dus drukker. Daardoor liepen mensen wel eens in de weg op het parcours.

IMG_3101

De wedstrijd
Na het ophalen van het startnummer gaat de wedstrijd om kwart voor acht van start. De eerste kilometer is goed te doen: er is voldoende ruimte om te lopen en er stond gisteren wat wind en daardoor was het wat minder benauwd. Bij kilometer twee loop je wat meer door het bos en dat merk je aan de vochtigheid. Gelukkig hoef je dan nog maar 500 meter. Ondanks het klamme weer konden we ons tempo goed vasthouden. De wedstrijd voelt wel als een pittige intervaltraining. Na 1 uur en 8 minuten lopen we de laatste meters samen over de finish. Hebben we toch mooi twee minuten sneller gelopen dan vorig jaar. Overigens ruim achter de winnaars van de estafette die de 15 kilometer in 48 minuten wisten af te raffelen.

image

De Henschotermeergames is een goed georganiseerde wedstrijd met een gezellige sfeer en leuke afstanden/onderdelen. Je kunt je online nog tot de ochtend van de wedstrijddag opgeven, dus dat is ook ideaal als je op het laatst bedenkt om mee te lopen. Ook ter plekke kun je je nog opgeven. Vaak is de start bij de meeste hardloopwedstrijden wat nerveus en onrustig, maar dat is hier absoluut niet het geval. Met een simpel JA gaat de wedstrijd van start. Verder is het aantal deelnemers te overzien. Daardoor begin je ontspannen aan je hardlooprondes. Eventueel zou de organisatie de start van de estafette wel iets naar achteren schuiven, want de laatste deelnemers aan de Run-Swim-Run moesten nog binnenkomen. Er staat geen publiek langs de kant op een enkele verdwaalde badgast na. Het is vooral heel leuk om met zijn tweeën een wedstrijd te lopen of om je een keer aan een combinatie te wagen. Als er in 2016 een wintereditie komt, waag ik me daar ook eens aan.

Woon je in de buurt van Woudenberg of ben je in deze omgeving op vakantie dan is deze wedstrijd zeker een aanrader. Op 19 augustus 2015 is de tweede editie van deze zomer met onder andere een duoloop over 10 kilometer. Je hebt dit jaar nog de mogelijkheid om mee te doen. Meer informatie vind je op de website van de Henschotermeergames.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *