Veluwepoortloop 2016

Afgelopen zaterdag werd door AV Nijkerk de Veluwepoortloop georganiseerd. Het is een recreatieve loop over 2, 5 en 10 kilometer door het buitengebied bij Nijkerk. En aangezien het perfect loopweer was, deed ik ook mee, hoewel niet helemaal fit.

Start 10 kilometer

Start 10 kilometer

Inschrijven kon tot en met woensdag en op de dag van de wedstrijd tot een uur van tevoren. Al werd die grens gelukkig niet heel scherp gehanteerd. Er was voldoende parkeerruimte in de directe omgeving van de start- en finishlocatie. Het mooie van deze kleine regionale wedstrijden is dat het niet superdruk is, waardoor je in alle rust je startnummer kunt ophalen, kunt omkleden en inlopen. Desondanks doen er genoeg deelnemers mee zodat je niet de hele wedstrijd alleen loopt.

Om 11.20 uur was de start van de 5 kilometer. Ruim 100 deelnemers doen vandaag mee en staan in het zonnetje klaar ter hoogte van Bad Bloemendal. Precies 5 minuten na het startschot voor de 10 kilometer wedstrijd, klinkt ook het startschot voor de 5 kilometer. Direct wordt het deelnemersveld op een lint getrokken waardoor je voldoende ruimte hebt. Het parkoers loopt door het buitengebied ter noordoosten van Nijkerk. Het loopt over kleine wegen langs bossen en boerderijen. Al heb ik er even weinig oog voor aangezien mijn Polar M400 direct bij de start een error melding geeft en vraagt of hij opnieuw opgestart moet worden. Irritant! Na ruim een minuut kan ik mijn horloge eindelijk ook starten.

IMG_1565

Foto: Frank Rutten

Na een kleine 2 kilometer slaan we linksaf. In plaats van de smalle asfaltweg komen we nu op een zandweg met redelijk veel en diepe kuilen. Gelukkig komen we na een paar 100 meter opnieuw op het asfalt. Inmiddels moet ik de groep laten lopen, terwijl ik niet het gevoel heb dat ik langzamer ga. Geen goed teken, maar voel me ook niet goed genoeg om extra aan te zetten. Een nadeel van de smalle wegen is wel dat er ook nog ander verkeer is waar je wel op moet letten en soms dus niet de ideale lijn kunt volgen. Na ruim 4 kilometer kom je weer in de buurt van de start, alleen slaan we daar rechtsaf richting AV Nijkerk. Vlak voor de finish moet je helaas 100 meter over zompig grasveld om op de kleine baan van de vereniging uit te komen waarop de finish is gelegen. Als ze dat nog zouden kunnen aanpassen, dan zouden mijn zwakke enkels heel gelukkig zijn. Op de klok bij de finish staat 25,49, maar gelukkig gaf die de 10 kilometertijd aan. Niet de tijd waarop ik had gehoopt dus de verbazing was erg groot toen ik uren later thuis zag dat ik derde was geworden bij de Mannen Masters. Voor het eerst in mijn leven op het podium!

image

Conclusie:

+ Super loopweer
+ Mooi vlak en snel parkoers, zonder al te veel scherpe bochten
+ Mooie omgeving

– Zompig grasveld vlak voor de finish
– Medaille bij dit soort wedstrijden hoeft van mij niet echt
– Bij de finish ook een klok met de tijden van de 5 km wedstrijd

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *