Review: Lidl sportwasmiddel Formil Sport

Bij veel hardlopers is Fleuril Sport een geliefd wasmiddel voor sportkleding. Helaas wordt deze variant niet meer gemaakt door de fabrikant. Door een aantal lezers werden we geattendeerd op een alternatief van Lidl: Formil Sport. Tijdens een bezoek aan de Duitse supermarktdiscounter namen we een fles mee. We wassen nu al een paar weken met dit middel en vandaag vertellen we over onze ervaring.

Formil Sport zit in een grote (en lelijke) fles van 1500ml. Hier betaal je maar €2,99 voor en dat vinden wij erg goedkoop. Zeker in vergelijking met Fleuril die €5,95 per 1,35 liter kost.

Volgens de verpakking werkt het wasmiddel met een ‘antigeurformule’ die ervoor moet zorgen dat sportkleding fris wordt en blijft. De geur is in ieder geval veel zachter en aangenamer dan die van Fleuril. We wassen onze sportkleding op een antikreukprogramma van 42 minuten op 30 graden. De meeste hardloopspullen komen dan inderdaad schoon en fris uit de wasmachine. Margreet heeft een aantal keer gemountainbiket en haar modderige fietskleding kwam weer schoon en zonder vlekken uit de wasmachine. Alleen de wat oudere kledingstukken ruiken nog een beetje bezweet. Nieuwere spullen worden goed schoon en blijven fris ruiken.

Wij vinden Formil Sport een fijner wasmiddel dan Fleuril en dat komt vooral door de geur. Fleuril maskeerde vieze geuren met een enorme hoeveelheid parfum en dat vonden wij niet prettig. Ook blijft er niet zo’n walm om je heen hangen als je in je pasgewassen spullen gaat sporten. Voor €2,99 vinden wij het een kwalitatief goed wasmiddel dat goed schoon wast, een aangename en niet overheersende geur heeft en je (dure) sportkleding niet beschadigt.

Wat ons betreft, is Formil Sport een goed alternatief voor Fleuril Sport. Als je van een frisse, lichte geur in je wasgoed houdt, dan kun je zeker een fles kopen.

Op dit moment testen we nog een ander sportwasmiddel en daarover verschijnt binnenkort een review. We houden je op de hoogte!

 

2 Replies to “Review: Lidl sportwasmiddel Formil Sport”

    1. Hmm, dat is jammer. Het viel me ook al op dat er geen naam/ prijs op het schap stond. De volgende keer maar een extra fles meenemen dus 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *