Review: HG wasmiddeltoevoeging voor sportkleding

Tot onze verbazing is al tijden de review van Fleuril Actief en Sport wasmiddel één van de best gelezen berichten op ons blog. Het geeft aan dat veel mensen behoefte hebben aan een goed wasmiddel voor hun sportwas. Alleen verdwijnt dit product uit de schappen van de supermarkt en daarnaast vond niet iedereen de sterke parfumgeur lekker waarmee Fleuril de nare geurtjes te lijf ging. Als alternatief is al lange tijd ook een product van HG op de markt: HG wasmiddeltoevoeging tegen nare geurtjes in sportkleding.

hg-review-2-met-tekst

Of dit ook een goed of wellicht zelfs beter alternatief is dan het Fleuril wasmiddel, hebben we natuurlijk onderzocht.

In de afgelopen weken hebben we daartoe regelmatig het HG middel toegevoegd aan de sportwas. In een pot HG zit 500 gram aan waspoeder en dit zou voldoende moeten zijn voor 16 wasbeurten volgens de verpakking. De hoeveelheid poeder die je moet toevoegen kun je afwegen doordat er maatringen in de dop zijn aangebracht. Voor sportwas moet je de ring van 25ml (circa 30 gram) hebben. Mocht de was zeer onfris ruiken (…) dan kun je uiteraard meer gebruiken. Een duidelijke ingredientenlijst staat helaas niet op de verpakking. Wel staat er allerlei waarschuwingen, omdat het middel giftig en irriterend is en brand kan bevorderen. Kortom: na gebruik goed je handen wassen en de pot veilig opbergen!

img_2321img_2320

HG werkt anders dan Fleuril. Allereerst is het een poeder dat je toevoegt aan je bestaande wasmiddel. Daarnaast verbloemt HG niet de nare geurtjes zoals dat bij Fleuril het geval was. Zelf vinden we dit een groot voordeel. De was ruikt gewoon lekker fris, maar neutraal. Dus geen sterke parfumgeur en zeker geen zweetgeurtjes als de was klaar is. Wat dat betreft maakt HG de claim zeker waar. Een nadeel is wel dat het middel niet heel goedkoop is. Een pot HG kost 4,99 euro in de supermarkt (online ook voor 4,50 te vinden), waarmee je per wasbeurt dus ruim 30 cent extra kwijt bent naast je bestaande wasmiddel. Daarmee is het duurder dan Fleuril, maar ik vermoed dat de meesten dit er wel voor over hebben, want er is toch niks lekkerder dan in frisse kleding hardlopen?

Conclusie: HG biedt een prima werkend product, maar is niet heel goedkoop.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *