Review Fleuril Actief en Sport wasmiddel

Na je rondje hardlopen moet die bezwete kleding natuurlijk in de was. Omdat je hardloopkleding op maximaal 30 graden wast, wordt het soms niet lekker fris. Vooral aan wat oudere kleding blijft er wel eens zo’n  typische zweetgeur hangen. In de supermarkt zag ik Fleuril actief en sport staan een wasmiddel dat speciaal gemaakt is voor sportkleding. Het bestaat al een tijdje, maar we hebben het nu aan een test onderworpen.

fleuril

Het wasmiddel ruikt in ieder geval fris en een beetje bloemig. Fleuril beweert dat er een refresh-effect in het wasmiddel zit dat geurtjes moet neutraliseren. Waarschijnlijk zit er een hoop parfum in, dus als je daar gevoelig voor bent moet je dit middel overslaan. Ook zou het middel de ademende functie van sportkleding moeten beschermen. Nu heb ik eerlijk gezegd nog niet gemerkt dat mijn sportkleding minder ademend werd na regelmatig wassen.

Ingrediëntenlijst
Op deze foto zie je de ingrediëntenlijst. Er zit inderdaad veel parfum in het wasmiddel en ook conserveermiddel, zoals methylisothiazolinone. Dit laatste stofje kan bij sommige mensen voor huidirritatie zorgen. Hoewel ik me afvraag hoeveel ervan blijft ‘hangen’ nadat het in de wasmachine is uitgespoeld.

ingredienten

De test
Als eerste was ik een vrij nieuw setje van shirt, 3/4 tight en een sportbeha. Tijdens mijn lange duurloop heb ik in de stromende regen gelopen dus de kleding was vrij nat en wat modderig. Leek me een goede eerste test. Ik was sportkleding van ademende stof altijd op 30 graden en dan op een fijnwasprogramma van een half uur. De kleding wordt goed schoon en ruik wel aardig fris. Later die week trek ik de sportbeha aan onder een ander hardloopshirt en kan ik de parfum goed ruiken, zelfs met een hardloopshirt aan. Tijdens het lopen merk je het eigenlijk niet meer gelukkig. De geur blijft ook hangen na het hardlopen. Later was ik iets oudere kleding met het wasmiddel en het wordt in ieder geval goed schoon en de zweetlucht gaat er uit. Wel blijft de sterke parfum erg lang in je kleding zitten. Het wasmiddel haalt wel de muffe geurtjes uit kleding, maar vermoedelijk komt dat vooral door het parfum wat gebruikt wordt. Of het daadwerkelijk iets doet voor de stof van hardloopkleding, durf ik nog niet te zeggen. De kleding komt wel netjes uit de wasmachine.

Processed with Moldiv

Seepje wasmiddel

 

Kortom
Fleuril Actief en Sport is een prima wasmiddel voor je hardloopkleding. Ik ben niet zo gecharmeerd van een sterke parfumlucht in mijn kleding dus ik gebruik het alleen bij echt vieze en bezwete spullen. Wil je een iets minder geurend en natuurlijker alternatief? Dan hebben wij ook goede ervaring met Seepje. Dat is een heel mild, natuurlijk wasmiddel en verkrijgbaar in wasnoten (uit Nepal) en in vloeibare variant. Wij hebben het vloeibare middel en dat voldoet voor de meeste sportwassen prima.

Praktisch
Volgens de verpakking kun je met 1,35 liter zo’n 20 wassen draaien. Maar dan moet je wel 2-3 kilo was hebben en daar zit je met je gemiddelde sportwas niet zo snel aan. Wij kochten Fleuril Actief en Sport bij Albert Heijn en het kost daar €5,69.

RelatedPost

11 Replies to “Review Fleuril Actief en Sport wasmiddel”

 1. Ik gebruik dit wasmiddel nu al een paar jaar naar tevredenheid. Omdat de verkoper bij de hardloopspeciaalzaak steeds zei ‘erg weinig wasmiddel gebruiken’ gebruik ik maar een fractie van de voorgeschreven dosering (iets van 15 ml) op hetzelfde wasprogramma als jij doet of ik was op de hand. Daardoor is de lucht denk ik minder, maar het wast nog schoon genoeg. Bij mij ook modder en zweet helemaal weg. Dus prima!

  1. Dank je wel voor je reactie Ellen! Zal het de volgende keer eens met een lagere dosering uitproberen, want ik vind de parfumlucht vrij zwaar.

 2. Ook ik gebruik maar 1/3 van de aanbevolen hoeveelheid en was er de fietskleding, lingerie en kousen samen in. De machine is nooit vol maar de was wel schoon en lekkker fris.

 3. Ik gebruik dit ook en haal het meestal in bulk in de aanbieding. Ik gebruik ook veel minder wasmiddel en doe (bij elke was) ook een scheut natuurazijn in de wasmachine. Daardoor kan je met minder wasmiddel of poeder toe en heb je niet persé wasverzachter nodig. En ook geen last van sterke parfumlucht.

 4. ik moet jullie bij deze hard teleurstellen, ik heb vernomen van henkel dat het uit de productielijn gehaald is.
  ik had afgelopen weekend nog een mooie aanbieding, 2,99/stuk op een webshop en bij 25 euro gratis verzenden… dr staat nu een doos met 10 stuks in de gang haha.

  waarom ze zijn gestopt heb ik nog geen antwoord op.

 5. Ik vind um zo lekker ruiken maar kan um nergens meer vinden !
  Ben alle winkels afgeweest en nergens online te bestellen 🙁 🙁 🙁
  Weten jullie hier meer van ??

 6. Hoi Michelle, ze schijnen m niet meer te maken helaas. Vind ik ook erg jammer. Maar even n tip: kijk bij zo’n op=op winkel of Big bazar of Zeeman want daar zag ik ze wel staan( denk laatste restanten) Ik heb ze gelijk gekocht want ze waren nu ook nog s voor de helft vd prijs 😁.. Ik duik ook nog s van die winkels in in de hoop nog wat te bemachtigen😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *