Onze top drie essentiële hardloopspullen

In de negen jaar dat wij hardlopen hebben we veel hardloopspullen gebruikt. Kleding, maar ook accessoires en horloges. Maar wat zijn nu echt onmisbare spullen die je als hardloper nodig hebt? Wij zetten het op een rij.

top-drie-hardloopfavorieten

En met de feestdagen in het verschiet zijn het ook nog eens leuke cadeaus :).

Drie: de Polar M400

 

polar-m400-top-drie

Eerst hadden we beiden een simpel Garmin Horloge met foodpod. Margreet heeft ook nog een gps-horloge van Garmin en de TomTom multisport gebruikt. Die van Garmin gingen binnen het jaar kapot en de TomTom vertoonde ook veel mankementen. Nu lopen we beiden met een Polar M400. En die bevalt ons prima. Margreet heeft een probleem gehad met de usb-aansluiting, maar Polar loste dit euvel gratis en zonder gezeur op. Ook het trainingsprogramma Polar Flow werkt prima. Je kunt het horloge met een kabel synchroniseren met je computer/ laptop of via bluetooth met je telefoon en de Polar-app.  Het is ook mogelijk een footpod te koppelen aan het horloge voor een nauwkeurigere snelheidsmeting. Verder kun je meerdere sportprofielen aanmaken zoals wielrennen en mountainbiken. Als je het horloge dagelijks draagt, is het ook een activiteiten- en slaapmeter.  Zelf vind ik hem daar iets te groot en te lomp voor, zeker met slapen. Voor rond de €200 heb je een prima, relatief compact en compleet trainingsmaatje.

De Polar M400 is te koop zonder hartslagmeter voor €159 of in een pakketje met hartslagmeter voor €199.*

Twee: een bodywarmer of een jasje met afritsbare mouwen

tchibojack2

Het weer in Nederland is vrij onvoorspelbaar: dan weer nat, koud, wind of een combinatie van alles. Een bodywarmer is daarom een musthave voor iedere hardloper. Het houdt je lijf lekker warm, de wind buiten  en je kunt variëren in hoeveel lagen je eronder draagt. Bovendien hebben de meeste bodywarmers veel opbergzakken voor sleutels en telefoon. Een alternatief is een jasje waarvan je de mouwen kunt afritsen. Als je het te warm krijgt, haal je gewoon de mouwen eraf en die stop je in een van de zakken. Vaak zijn dit soort jasjes niet gewatteerd, maar wel winddicht en waterafstotend.

Een: de flipbelt

P1040313

We schreven er al heel vaak over, maar de Flipbelt is en blijft voor ons hardloopaccessoire nummer een. Blijft goed zitten, je kunt er een sleutel in kwijt, plus een telefoon, gels etc. Flipbelt heeft tegenwoordig ook speciale waterflesjes waardoor je geen extra waterbelt nodig hebt. Wij hebben deze nog niet getest, maar dat gaan we doen zodra we voor een langere loop gaan trainen.

De flipbelt is te koop bij hardloopwinkels of online bij All4running.*

*Sommige links in dit artikel zijn affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een aankoop doet via de link, wij een klein percentage krijgen. Zo kunnen wij Runninglovers blijven onderhouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *