Nike Air Zoom Odyssey

Al vele jaren loop ik op de Structure hardloopschoenen van Nike. Hierover schreef ik al eerder een review. Afgelopen jaar kwam Nike met een nieuw model uit, de Air Zoom Odyssey, ook weer speciaal voor overpronerende lopers zoals ik. Gezien mijn positieve ervaring met Nike kon ik me dan ook niet inhouden toen ik deze schoenen voordelig kon aanschaffen tijdens de sale in de webshop van Nike.

Nike Air Zoom Odyssey tekst

De Odyssey valt meteen op door de kap aan de achterkant van de schoen. Deze lijkt erg op die van de Nike Lunarglide.

Deze kap zorgt ervoor dat je enkel mooi recht blijft staan bij de landing, zoals je ook kunt zien op het volgende filmpje dat Margreet maakte toen ik de schoen een keer kon uitproberen: Test Nike Odyssey.

Nike Odyssey

Ik was bang dat deze kap hinderlijk zou zijn tijdens het lopen, maar eerlijk gezegd voel ik hem nauwelijks. Dit is dan ook meteen de grootste aanpassing ten opzichte van de Structure. Het bovenwerk is wederom van Flywire draden en zit zoals altijd erg prettig en vertrouwd. Het voetbed (de middenzool) is vlakker, wat ik persoonlijk prettiger vind en voor mij ook de reden was om vorig jaar de Adidas Sequence Boost aan te schaffen. In de Structure wordt juist de vorm van de middenzool gebruikt voor de stabiliteit. Daarentegen is de demping minder aanwezig in deze versie en is de schoen veel stijver. Ook dat lijkt erg op de Boost.

Nike Odyssey

Alles bij elkaar weer een prima schoen voor de lopers die wel wat stabiliteit kunnen gebruiken. Zoals altijd maakt Nike ze in verschillende kleuren en zijn er ook speciale Flash versies die in het donker nog een mooi effect geven. De schoenen zijn om onduidelijke reden met 160 euro wel een stuk duurder dan de Structure. Zelf kocht ik ze tijdens de Sale van Nike voor nog geen 110 euro. Een beetje rondkijken heeft dus zin!

Conclusie:

 • hielkap biedt goede stabiliteit zonder te irriteren
 • vlakke middenzool
 • naadloos bovenwerk zit prettig om je voet
 • minder demping
 • hoge prijs

 

RelatedPost

2 Replies to “Nike Air Zoom Odyssey”

  1. Hallo Gaizy

   Wat goed. We zijn erg benieuwd hoe ze gaan bevallen!
   De vraag over de steunzolen kunnen we niet beantwoorden helaas. Dat hangt van zoveel factoren af. Wellicht kun je daarvoor terecht bij de zaak waar je deze gekocht hebt?

   Veel loopplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *