Mr. Lacy ‘Runnies’-veters

Soms valt een onderwerp voor een artikel gewoon in de brievenbus, want bij de laatste editie van het tijdschrift Runner’s World zat een setje veters van het merk Mr. Lacy. Volgens de verpakking zijn dit prestatieverhogende veters. Je begrijpt dat ik hoge verwachtingen had en ik onderwierp de zogeheten ‘runnies‘ aan een test!

runnies intro

Verder staat op het bijgevoegde blaadje dat de veters lichtgewicht zijn, elastisch en waterafstotend. De veters zijn vrij rond met een naadje aan een kant. De veters van de Nike Lunarglide 7 en de Adidas Sequence boost zijn duidelijk veel platter. Ze lijken qua vorm erg op die van de Nike Air Zoom Odyssey alleen met een korter uiteinde. Als je eraan trekt, zijn ze elastischer dan mijn gewone veters.

Gewicht
Volgens de verpakking zijn de runnies extreem licht en dun. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit eerder nagedacht over het gewicht van veters. Maar ik wilde het wel eens vergelijken. Ik woog beide veters dus op de keukenweegschaal. De runnies zijn per stuk 5 gram en de veters van de Nike Lunarglide 7 slechts 3. Die claim wordt dus niet helemaal waargemaakt.

runnies 3

Waterafstotend
Net als bij het gewicht heb ik ook nooit stilgestaan bij waterafstotendheid van veters. En ik twijfel of waterafstotende veters nu zoveel helpen als het regent. Toch testte ik of er verschil zit tussen de veters van mijn Lunarglide en de runnies. Ik druppelde wat water over beide veters en waar de Nike-veters meteen doorweekt waren, bleven er kleine druppeltjes op de runnies zitten. De rondere veters van de Nike Air Zoom Odyssey zogen ook het water meteen op. De runnies waren veel sneller droog.

Hardlopen met runnies
Tijdens een korte duurloop deed ik de veters aan mijn linkerschoen. Ik maak ze op dezelfde manier vast met een extra lusje aan het einde, zodat ik de veters wat beter om mijn bovenvoet kan trekken. De runnies zijn elastischer dan de veters van Nike. Daardoor kun je ze iets beter aantrekken. Met de nadruk op iets want heel groot is het verschil niet. Ook tijdens het lopen merk ik geen enorm verschil tussen beide schoenen. De runnies blijven wel goed op zijn plek zitten en gaan niet los.

runnies 2

Het eindoordeel
Runnies-veters van Mr. Lacy zijn prima veters. Ze zijn elastisch, gaan niet snel los tijdens het lopen en verkrijgbaar in leuke kleuren. Prestatieverhogend werken ze zeker niet, maar dat had ik ook niet verwacht. Ik zou ook niet en masse de veters van je hardloopschoenen vervangen. Nee, dat zou ik alleen doen als ze versleten zijn of als je je huidige veters niet prettig vindt.

Verkrijgbaarheid
Je krijgt een setje Mr. Lacy runnies nu gratis bij het maartnummer van het tijdschrift Runnersworld. Je hebt dan alleen weinig kleurkeuze. Ze zijn ook te koop bij diverse sportzaken en online voor zo’n 4 á 5 euro. Als je googelt op ‘Mr. Lacy runnies’, vindt je een hoop verkoopadressen.

 

One Reply to “Mr. Lacy ‘Runnies’-veters”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *