Leuke hardloopwedstrijden in november en december

Hoewel het de laatste dagen niet echt geweldig hardloopweer is, wil je dit jaar wellicht nog een wedstrijd lopen om 2015 sportief af te sluiten. Wij zetten een aantal leuke wedstrijden in het midden van het land op een rij.

Hardloopwedstrijden

Zaterdag 28 november – Horaloop Ede

De route van deze mooie loop gaat over een deel van de Veluwe. Er zijn drie afstanden: vijf en tien kilometer en de tien Engelse mijl. Je hebt tijdens het lopen vaak de keuze of je op een verharde of onverharde ondergrond wilt lopen.

Meer informatie over de Horaloop.

Zondag 29 november – de Vlasakkerloop Amersfoort

Ook bij de Vlasakkerloop kun je meedoen aan de vijf en toen kilometer en de tien Engelse mijl, maar ook de halve marathon is van de partij. Het parcours van de 2 langste afstanden loopt door het militaire terrein van de Vlasakkers en is behoorlijk pittig door de klimmetjes en het mulle zand aldaar.

Meer informatie over de Vlasakkerloop

Zaterdag 12 december – de Koude Polderloop Nijkerk

De Koude Polderloop is een wedstrijd over vijf of tien kilometer door de polders rondom Nijkerk. Het snelle parcours is verhard en vrijwel vlak met  halverwege een keerpunt. Je kunt je nog tot tien minuten voor aanvang inschrijven.

Meer informatie over de Koude Polderloop

Vrijdag 18 december – Kerstmannenloop Amersfoort

Niet echt een serieuze wedstrijd, maar wel erg leuk is de Kerstmannenloop. In kerstmannenpak loop je vijf kilometer door de binnenstad van Amersfoort. Na afloop kun je naar de afterparty bij Zandfoort aan de Eem.

Meer informatie over de Kerstmannenloop

Donderdag 31 december – Sylvestercross Soest

Op de laatste dag van het jaar wordt voor de 35e keer de Sylvestercross georganiseerd. Loop je graag op onverharde ondergrond? Dan is dit een goed evenement voor jou. Aan deze pittige wedstrijd doen ook veel professionele atleten mee. Je loopt een of meerdere ronden van het parcours dwars door de Soesterduinen.

Meer informatie over de Sylvestercross

Aanvulling dankzij een reactie op Facebook:

Zaterdag 19 december- Linschotenloop

Op de zaterdag voor kerst loop je hier de halve marathon of een van de kortere afstanden. De online voorinschrijving loopt nog tot 30 november.

Meer informatie over de Linschotenloop

Welke loop lijkt jou het leukst?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *