Kinesiotape van Kruidvat

Kruidvat heeft de afgelopen maanden allerlei sportproducten in het assortiment opgenomen. In eerste instantie alleen sportvoeding, maar blijkbaar verkopen ze nu ook kinesiotape. Je hebt het vast wel eens bij fysiotherapeuten gezien of bij sporters op televisie: van dat felgekleurde tape dat bedoeld is om je spieren te ondersteunen tijdens het bewegen. Je hebt het in rollen, maar ook in voorgesneden varianten, maar die zijn over het algemeen vrij prijzig. De kinesiotape van Kruidvat kost €1,99 en is daardoor wat budgetvriendelijker.

kinesiotape kruidvat

Maar is het ook wat? Ik testte een pakje voor je uit.

Er zijn verschillende soorten kinesiotape te koop: voor rug, schouders, enkel en knie. Mijn zwakke plek is mijn rug dus ik heb de rugvariant meegenomen. In het pakje zitten zes tapejes die goed zijn voor twee behandelingen. Volgens de informatie op de achterkant van de verpakking moet de tape drie tot vijf dagen blijven zitten en waterbestendig zijn.

Gebruiksaanwijzing

Er zit een vrij uitgebreide gebruiksaanwijzing bij de tape.  Het is alleen bedoeld bij kleine pijntjes of om de doorbloeding van bepaalde lichaamsdelen te bevorderen en dus niet bij (ernstige) blessures. De tape in deze verpakking is bestemd voor gebruik op de boven- en onderrug, maar ook voor de buik. Ik heb de tape echter alleen op mijn rug getest. Als je tape op je bovenrug wilt aanbrengen, heb je wel hulp nodig. Bij de onderrug kun je het eventueel zelf aanbrengen, maar iemand anders ziet toch beter hoe het erop geplakt wordt.

kruidvat-kinesiotape-2

De test

De gebruiksaanwijzing is uitgebreid, maar is niet overal even duidelijk. Er zijn algemene aanwijzingen en instructie per lichaamsdeel. De tekst en de plaatjes komen niet helemaal overeen. Zo staat er bij het tapen van de bovenrug dat de grote tapejes naast de kleine moeten, maar op het plaatje staan ze er onder getekend. Wij hebben maar voor een tussenoplossing gekozen en ze wat schuin ten opzichte van de middelste tape geplakt. Hierdoor waren ze wel wat zichtbaar bij de hals van mijn T-shirt.  Ik testte de tape tijdens een paar zeer warme nazomerdagen en ze hebben het daarom extra te verduren gehad. Toch bleef de tape goed zitten, ook na een warme plaknacht en douchen (wel uitkijken dat je ze niet te ruw afdroogt). Ik voel de tape een beetje zitten, maar niet hinderlijk. De tape corrigeert mijn schouderbladen zodat ze niet zo omhoogtrekken en dat is erg fijn. Wel voelde het enigszins warm aan, maar dat lag ook aan het weer.

Conclusie

De voorgesneden kinesiotape van Kruidvat werkt prima bij kleine aandoeningen zoals spierpijn. Ik als leek, zie en voel geen verschil met de duurdere tape en de tape van de fysiotherapeut. De kinesiotape blijft goed op zijn plek zitten en ondersteunt je spieren. Als je wat extra ondersteuning wil bij lichte pijn dan is deze tape zeker een aanrader. Heb je echt veel pijn of een blessure, ga dan naar de fysiotherapeut of manueel therapeut en ga niet zelf experimenteren!

De Kruidvat Pro dynamics kinesiology tape zoals ze het zelf noemen is uiteraard verkrijgbaar bij Kruidvat en kost €1,99 per pakje voor alle varianten. In het filiaal in Amersfoort lagen ze in de buurt van de zelfzorgmedicijnen/ pleisters op een kopse kant van het schap. Ik weet niet of dat een vaste plek is of dat ze nog een andere bestemming krijgen.Update: ik heb contact gehad met de klantenservice van Kruidvat en de tape behoort tot het vaste assortiment.

De tape is niet duur, maar mocht je echt frequent moeten tapen, dan kun je beter een rol kopen. Dat is naar verhouding goedkoper. Maar als je zo veel tape nodig hebt, kun je beter een fysiotherapeut om advies vragen!

 

 

5 Replies to “Kinesiotape van Kruidvat”

 1. Ik heb de versie voor knie en pols getest om de te ontdekken of de pijn in mijn knie door het gebruik ervan verminderd.
  Na 1 week gebruik van de tape kan ik alleen maar vol lof zijn.
  De instructies voor het aanbrengen van de tape op de knie is duidelijk, de tape blijft zeer goed zitten (zelfs na het douchen). Ik moet er wel bij zeggen dat scheren wel aan te raden is omdat dan de hechting optimaal is.
  Het pakketje is voldoende om 4 knieën te tapen en voor € 1,99 ben ik zeer tevreden.

  Voor eenmalig gebruik is dit dan ook een aanrader. Mocht je frequenter moeten tapen dan zou ik tape op de rol aanschaffen omdat deze dan goedkoper is.

  1. Als je de huid eerst scheert, doet het ook minder pijn bij het afhalen 😉
   Je laatste opmerking is een goede, ik vermeld het erbij!

  2. Vind de tape super fijn…maar is in Heerenveen bij Kruisvat niet te krijgen…..hoe zit dit? hoor het graag…met vriendelijke groet Will van Bokhorst

   1. Hallo Will,

    Ik zie hem ook niet meer bij elk filiaal liggen helaas. Misschien dat je het nog bij de pleisters kunt vinden. Ik heb het nagevraagd bij Kruidvat iig. Als ik meer weet dan plaats ik het in het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *