Hema sporttop voor warme dagen

Hema heeft een klein assortiment sportkleding voor hardlopen en yoga. Meestal ben ik niet zo enthousiast over deze kleding. Maar een week geleden ontdekte ik dat ze een sporttop speciaal voor warm weer hebben toegevoegd. Dit hemdje zag er wel fraai uit en ik besloot hem te kopen.

hema sporttop

 

Met de hoge temperaturen van de afgelopen tijd heb ik hem aan een goede test kunnen onderwerpen!

Nilit breeze

De mouwloze sporttop is gemaakt van een zachte, dunne stof die Hema ‘Nilit breeze‘ noemt. Het is een polyamidevezel die op een bepaalde manier gebreid is, zodat ie zacht en verkoelend op je huid moet aanvoelen. Zacht is het topje zeker. De stof voelt prettig aan en is erg elastisch. De top is nauwsluitend, maar tijdens het dragen rekt hij een beetje uit. Hij zit zeker niet te strak, maar dat vind ik niet zo erg als het warm is.

Hema sporttop detail

De test

Omdat ik het hemdje qua uiterlijk meer onder- dan bovenkleding vind, test ik het hemdje in eerste instantie als ‘zweethemd’ tijdens een fietstocht onder mijn wielershirt. Dat gaat best goed: je voelt hem tijdens het sporten niet zitten. Ook zitten er geen vervelend naden of randjes in de weg. De stof neemt veel vocht op. Na afloop van mijn rit zijn mijn huid en mijn wielershirt droog en is het hemdje klam. De eerste test verliep wat twijfelachtig.

Tijdens een tweede test draag ik het hemdje als bovenkleding. Het is flink warm en benauwd tijdens deze training dus het zijn ideale testomstandigheden :). Dit keer doet ie het een stuk beter. Het hemdje voelt lekker luchtig aan en is lekker zacht. Mijn huid blijft droog en de stof dit keer ook.

Conclusie

De Hema sporttop is een prettig hemdje voor warme dagen. Ondanks dat ie er qua uiterlijk meer uit ziet als een onderhemd, draag je hem het beste als bovenkleding. Dan kan de stof het beste ademen. Een fijne top voor weinig geld!

De Hema sporttop kost €11 (€12,50 in België) en is er in het zwart en gemêleerd grijs. Ik heb online helaas geen herenversie kunnen vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *