Hardlopen in Amersfoort #2 Langs de Eem

Deel twee van de serie Lopen in Amersfoort gaat naar een heel ander gebied: de Eem. De rivier de Eem begint bij de Koppelpoort in de binnenstad en eindigt ergens aan de randmeren van het IJsselmeer. Sinds een paar maanden loopt er een breed fietspad vanaf het ziekenhuis richting Soest en Baarn. Het pad zelf is ruim drie kilometer lang en je kunt daarna nog veel kanten op.

lopen amersfoort

Het eerste deel van het fietspad voert langs woonboten, bedrijven en de roeivereniging, maar als je onder de Bunschoterstraat bent gelopen, kom je in de polder. Langs het fietspad zie je regelmatig kleine bunkertjes staan. Dit zijn overblijfselen van de Grebbelinie.

eem

Mogelijke routes

Je kunt veel kanten op in dit gebied. De start van het fietspad is in ieder geval op de hoek Maatweg/ Ringweg bij de jachthaven de Schans. Je loopt dan direct het fietspad op. Je loopt helemaal rechtdoor totdat je de fietsbrug en gemaal ziet. Vanaf hier kun je voor de sluis rechtsaf slaan of je loopt over de sluis richting Soest/ Baarn. De eerste optie geeft veel routemogelijkheden. Voor een kort rondje bijvoorbeeld neem je rechts de Coelhorsterweg terug richting Hoogland/ Amersfoort. Als je op de kruising Malesluispad linksaf slaat, loop je de polder in richting de A1 (Slaagseweg). De Slaagseweg heeft meerdere zijwegen die uitkomen op de Bunschoterstraat waarover je weer terug naar Amersfoort kunt lopen.

Wil je een (hele) lange ronde lopen dan is de tweede optie (dus de sluis over) een goede keuze. Vanaf hier kun je doorlopen tot Soest via het Jaagpad en de Verlengde Hooiweg. Dan kun je bijvoorbeeld via de Soester Duinen weer terug.

Als je wat wilt eten of drinken..

Moet je dat zelf meenemen šŸ˜‰ Er zijn geen horecagelegenheden in dit gebied.

thumb_IMG_1922_1024

 

RelatedPost

4 Replies to “Hardlopen in Amersfoort #2 Langs de Eem”

  1. Inderdaad mooi stukje loop ik regelmatig.
    Tikfout in de tekst: “einde fietspad Malesluis linksaf slaan”
    Bedoel je rechts? Of is einde fietspad als je bij het gemaal al rechtsaf bent geslagen?
    Lager schrijf je namelijk “bij de fietsbrug/gemaal links af kan ook”

  2. Tekst is nog steeds niet helemaal duidelijk. Er is namelijk geen sluis – alleen een fietsbrug en een gemaal. Beter is te omschrijven : “Je loopt helemaal rechtdoor tot je (na ongeveer 3.5 km) bij de fietsbrug over de Eem uitkomt. Hier kan je rechtsaf langs de Malewetering richting polder Zeldert, of linksaf over de fietsbrug richting Baarn/Soest.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *