Hardloopkleding van H&M: vier favorieten

Mijn eerste sportkledingstuk van H&M was een simpel zwart jasje van zachte stof en kocht ik zo’n zes jaar geleden. Hij is al ontelbare keren gedragen en gewassen en gaat nog wel een tijdje mee. Inmiddels heb ik een kleine verzameling H&M-kleding en heb ik duidelijke voorkeuren. Ik toon je mijn vier favorieten!

H&Mhlk

De sportcollectie van H&M is compact, maar wel kwalitatief mooi, origineel en heel erg betaalbaar. Ze hebben meerdere sportlijnen, waaronder de runningcollectie. Ik heb ook een aantal stukken uit de training- en outdoorcollectie. Ik koop er vooral bovenkleding, omdat de hardloopleggings de neiging hebben om af te zakken. Ze lopen niet verkeerd, maar voor langere afstanden draag ik liever een ander merk. Mijn favoriete onderdelen zijn de hardloopjasjes, de shirts, de ondershirts en de accessoires.

1. Hardloopjasjes

Met stip op nummer 1: de hardloopjasjes! Ze zijn van zachte stof, hebben minimaal twee zakken en duimgaten in de mouwen. Naast het al genoemde zwarte jasje heb ik ook een knaloranje en een gemêleerd grijze. Dit type jasje hangt regelmatig in de schappen in verschillende gedaantes. De gemêleerd grijze bijvoorbeeld  heeft op de linkermouw een uitsparing voor je hardloophorloge, waardoor je de duimgaten kunt blijven gebruiken en je niet je horloge om je vestje hoeft vast te maken.

IMG_2691

Een hardloopvestje kost €34,95.

2. Loopshirts en -hemdjes


De loopshirts en -hemdjes zijn van mooie stof, zowel effen als in prints. 
Op de foto zie je de tanktops uit de trainingserie. Ik draag deze in het voor- en najaar als extra laag of tijdens yoga en krachttraining. De T-shirts met korte mouwtjes zijn meestal effen of gemêleerd.

shirts

Een hemdje kost €9,99 en een T-shirt €14,99

3. Ondershirts/ thermoshirts


Voor deze tijd van het jaar heb je ze niet meer nodig, maar voor de wintermaanden zijn ze voor hardlopen fantastisch. De collectie wisselt (het blijft H&M natuurlijk) regelmatig, maar de shirts en leggings zijn naadloos en gemaakt van een heel zacht stretchmateriaal. Ze sluiten mooi aan en zijn lekker warm. Sommige, zoals de roze/ paarse hieronder kun je ook als bovenshirt dragen.

 

IMG_2697

De ondershirts en -leggings kosten rond de €19,99.

4. Accessoires


Regelmatig vind je ook accessoires bij H&M, zoals haarbandjes, bidons en handschoenen. Ik heb vooral de polsbandjes met een vakje waarin je een sleutel of bankpasje kunt stoppen. Ze zijn echt superhandig en kosten maar €2,99.
acces

Bij H&M kun je goed terecht voor kwalitatieve en originele hardloopkleding. De collectie is niet heel groot en vooral de spullen uit de trainingcollectie zijn snel uitverkocht. Ook heeft niet elke winkel niet evenveel spullen.  Er is bijvoorbeeld ook kleding voor mannen en een grotematencollectie, maar die hebben ze niet in elke winkel. Je moet dus soms wat zoeken voordat je iets van je gading hebt gevonden of online bestellen. Maar de kleding is echt van verrassend goede kwaliteit en doorstaan vele trainingen en wasbeurten zonder vaal te worden of te gaan pluizen. Ik hoop stiekem dat ze nog eens met een mooie wielerkledinglijn komen…

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *