Hardloopagenda november en december 2016

Wil je dit jaar wellicht nog een wedstrijd lopen om 2016 sportief af te sluiten? Wij zetten wederom een aantal van de leukste en snelste wedstrijden in het midden van het land op een rij.

Hardloopwedstrijden

Zondag 30 oktober – de Vlasakkerloop

LET OP: De derde editie van de Vlasakkerloop in Amersfoort is in plaats van eind november dit jaar een maand eerder! Net zoals vorig jaar kun je meedoen aan de vijf en tien kilometer maar ook aan de tien Engelse mijl. Alleen het parcours van deze laatste afstand loopt over het militaire terrein van de Vlasakkers en is behoorlijk pittig door de klimmetjes en het mulle zand aldaar. De kortere afstanden gaan door de bossen van Birkhoven, waarbij de 10 kilometer nu om 1 grote ronde gaat. Je kunt nog tot en met 28 oktober inschrijven, maar ook op de dag zelf is dit nog mogelijk. Het inschrijfgeld ligt met tussen de 8 en 12 euro aan de hoge kant; op de dag zelf komt hier nog 2 euro bij. Absolute aanrader!

Meer informatie over de Vlasakkerloop

Zaterdag 12 november – Zandenplasloop

De Zandenplasloop is een wedstrijd georganiseerd door Loopgroep2000 over vijf of tien kilometer langs de gelijknamige plas en naastgelegen Zandenbos bij Nunspeet. Het snelle parcours is exact opgemeten door de Atletiekunie. Je kunt je nog tot tien minuten voor aanvang inschrijven.

Meer informatie over de Zandenplasloop

Zaterdag 26 november – Horaloop

De route van deze mooie loop gaat over een deel van de Veluwe. Ook hier zijn er drie afstanden: vijf en tien kilometer en de tien Engelse mijl. Alle routes vertrekken bij kasteel Hoekelum aan de oostkant van Ede. Je hebt tijdens het lopen vaak de keuze of je op een verharde of onverharde ondergrond wilt lopen. Voor het geld hoef je het zeker niet te laten met inschrijfgelden vanaf 3,50 euro.

Meer informatie over de Horaloop.

Zaterdag 10 december – de Koude Polderloop

De Koude Polderloop is, net als de Zandenplasloop in november, een van de vaste najaarswedstrijden georganiseerd door Loopgroep2000. Deze loop gaat over vijf of tien kilometer door de polders rondom Nijkerk. Het snelle parcours is verhard en vrijwel vlak met halverwege een keerpunt. Je kunt je nog tot tien minuten voor aanvang inschrijven.

Meer informatie over de Koude Polderloop

Vrijdag 16 december – Kerstmannenloop Amersfoort

Niet echt een serieuze wedstrijd, maar wel erg leuk om een keer mee te maken is de Kerstmannenloop. In kerstmannenpak loop je vijf kilometer onder veel belangstelling van het winkelend publiek en omwonenden door de binnenstad van Amersfoort. Vorig jaar liep het parkoers door een café op de Hof en bij de finish werd je getrakteerd op glühwein. Na afloop kun je naar de afterparty bij Zandfoort aan de Eem.

Meer informatie over de Kerstmannenloop

Zaterdag 17 december- Linschotenloop

Op de zaterdag voor kerst loop je hier de halve marathon of een van de kortere afstanden. Het parkoers loopt vanuit Linschoten via Oudewater en Montfoort terug naar Linschoten. De online voorinschrijving loopt nog tot 30 november, maar ook op de dag zelf is dat gelukkig nog mogelijk.

Meer informatie over de Linschotenloop

31 december – Sylvestercross Soest

Op de laatste dag van het jaar wordt voor de 36e keer de Sylvestercross georganiseerd. Loop je graag op onverharde ondergrond? Dan is dit een goed evenement voor jou. Aan deze wedstrijd doen ook veel professionele atleten mee. Je loopt een of meerdere ronden van het parcours dwars door de Soesterduinen.

Meer informatie over de Sylvestercross

Welke loop lijkt jou het leukst?