Hardloopagenda mei regio Amersfoort

De maand mei zit boordevol wedstrijden, ook in Amersfoort en omgeving. Genoeg keuze dus!

hardloopagenda mei Amersfoort

Waar mogen we jou aan de start verwachten?

vrijdag 6 mei: De Putten Power run
Een wedstrijd over 5 kilometer of een kwart / halve marathon die aan het einde van de middag start. Een goed idee gezien het warme weer de komende dagen en natuurlijk erg fijn voor avondmensen zoals wijzelf. De start is in het centrum van Putten, maar het parkoers loopt ook door de bossen. De halve marathon bestaat (helaas) uit 2 rondes. Online inschrijven kan nog tot op de dag van de wedstrijd 12 uur, anders kun je ook nog vlak voor de wedstrijd terecht, alleen ben je dan een paar euro meer kwijt.

zondag 8 mei: de Berekuilloop
Aanstaande zondag is de maandelijkse Berekuilloop. Deze prestatieloop op sportpark De Berekuil gaat over een ronde van (net geen..) 2,5 kilometer en je kunt 1 tot 6 rondjes lopen. Je kunt je alleen ter plekke inschrijven, het kost maar 3 euro en de start is om 11 uur.

dinsdag 10 mei: de Zomeravondcup
Dinsdagavond is alweer de 35e editie van de Zomeravondcup. Deze wedstrijden worden 4 keer per (voor)jaar georganiseerd door Hellas. Je kunt kiezen uit de 5 en 10 kilometer (officieel opgemeten). Deze keer wordt gelopen aan de oostkant van Utrecht. De start is op de atletiekbaan van Maarschalkerweerd en het snelle parkoers gaat ook door het landgoed Amelisweerd. Voorinschrijven kan nog tot 2 dagen ervoor, maar anders kun je op de avond zelf terecht. Dan ben je uiteraard wel een paar euro duurder uit (alleen contant!). Komt dit te snel? De volgende editie wordt 15 dagen later gehouden, op woensdag 25 mei, maar dan vanaf atletiekbaan Overvecht.

zaterdag 14 mei: de IJsselsteinloop
Iets verder weg, maar wel een van de grootste regionale wedstrijden. Vorig jaar zelf met veel plezier meegedaan aan de halve marathon, maar je kunt ook kiezen voor de 5 of 10 kilometer. De halve marathon kent een mooi en snel parkoers dat grotendeels door het buitengebied bij IJsselstein loopt. De voorinschrijving is helaas al gesloten, maar je kunt je ook nog heel gemakkelijk op de dag zelf inschrijven. En nu hopen dat de uitstekende organisatie en de deelnemers dit jaar iets meer geluk hebben met het weer!

woensdag 18 mei: de Hooglandse dorpsloop
Alweer voor de 32e keer kun je in Hoogland voor een paar euro je rondjes door het dorp lopen. Het rondje (lees: rechthoek) is heel simpel: 4 rechte stukken en telt 1200 meters. In totaal kun je maximaal 6 rondes lopen. Een echte uitslag is er niet, want het aantal rondes wordt niet bijgehouden. Je kunt tijdens de loop zelf kiezen of je rechtsaf en daarmee voor een extra ronde gaat of toch rechtdoor over de finish rent. Ook hieraan hebben we zelf al een paar keer meegedaan, maar vooral als een goede tempotraining en ter afwisseling. Inschrijven kan ook weer ter plekke voor de wedstrijd, maar is tot en met 15 mei ook nog online mogelijk.

zaterdag 21 mei: de Eemmeerloop
Dit is wel een hele bijzondere en mooie wedstrijd; hier kun je alleen of als duo of met een heel team van 5 personen een mooie ronde van 50 kilometer om het Eemmeer rennen. De start en finish zijn in Spakenburg-Bunschoten. De estafette is erg leuk om te doen, maar ook een hele organisatie. Om de 8 tot 14 kilometer wissel je van loper; er mag ook iemand meefietsen en je hebt uiteraard vervoer nodig om de rest van het team te vervoeren naar het volgende wisselpunt. De organisatie is in handen van Trimvereniging Quo Vadis en je kunt je nog tot 15 mei inschrijven (alleen online). Een aanrader!

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *