Hardloopagenda juni regio Amersfoort

Wil jij in de komende weken je vorm testen en/of een mooi nieuw PR lopen? Hier een overzicht van de wedstrijden in de regio Amersfoort in de maand juni:

hardloopwedstrijden juni

zondag 5 juni: Marathon Amersfoort
De grootste wedstrijd van het jaar in Amersfoort is komende zondag. Het lijkt dit jaar ook prima weer te worden. Ook zijn alle afstanden vertegenwoordigd; de 5 km, 10 km, de halve en hele marathon. De 5 en 10 kilometer lopen door het noordelijke deel van de stad. De halve marathon gaat net als vorig jaar over het mooie fietspad langs de Eem en door de polder van Hoogland-west. De marathon loopt deze ronde 2 keer en helaas is de langste afstand mede daardoor geen aanrader. Het aantal lopers op deze afstand is (te) klein en de laatste jaren leert dat het publiek na de binnenkomst van de andere afstanden ook afhaakt. Een ander punt van kritiek is dat je je niet meer kunt inschrijven in de dagen voor de wedstrijd, zoals bij vele andere wedstrijden.

Woensdag 8 juni: Zomeravondcup Utrecht
Is de wedstrijd in Amersfoort je te massaal? Dan zijn de wedstrijden van de zomeravondcup ideaal om je PR aan te scherpen op de 5 of 10 kilometer. Dit is de 4e en laatste avond en gezien de tijden van de wedstrijd van eind mei is dit echt een snel parkoers. Start en finish zijn op de atletiekbaan in Overvecht. En inschrijven kan ook nog steeds!

Vrijdag 17 juni: Businessloop Amersfoort
Wil je hardlopen voor een goed doel zonder dat je eerst moet bedelen bij je vrienden en familie? Dan is de businessloop iets voor jou. Behalve voor bedrijven en haar werknemers kun je hier ook als individuele atleet aan mee doen. Je kunt kiezen uit de 5 en 10 kilometer. Voor 30 euro krijg je naast je startnummer ook nog 2 consumpties en een bbq met muzikale ondersteuning! Het goede doel is het Toon Hermans huis in Amersfoort. Inschrijven kan nog tot en met 10 juni.

Zaterdag 18 juni: Heuvelrugloop Maarn
De 11e editie van deze loop voert vanuit de start in Maarn door de bossen van de Heuvelrug, zowel over verharde als zeker ook de onverharde paden. Je kunt gaan voor de halve marathon, maar er zijn ook kortere afstanden mogelijk (4,2 of 10 kilometer). De wedstrijd is in de avonduren en je kunt je nog inschrijven (op de dag zelf alleen als er nog startnummers beschikbaar zijn).

Zondag 26 juni: Hamersveldloop Leusden
Ruim een week later is zoals bijna elk jaar de Hamersveldloop in Leusden. Ook hier staan de 5 en 10 kilometer op het programma, waarbij de 10 kilometer over 2 ronden gaat. Het parkoers is wat aangepast ten opzichte van een paar jaar geleden, maar loopt uiteraard nog steeds door het mooie Lockhorsterbos. Het is een vrij snel parkoers zonder scherpe bochten, maar wel met een keerpunt helaas. Met een start en finish op een iets andere plek zou dat keerpunt er toch uit moeten kunnen! Inschrijven kan zowel online als vlak voor de wedstrijd ter plekke. En als bonus kun je met je startnummer na afloop gratis zwemmen!

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *