Hardloopagenda juli regio Amersfoort

Hoewel de meeste mensen vooral aan hun vakantie zullen denken en het vaak te warm is voor wedstrijden, zijn er in juli toch een paar mooie loopevenementen in het midden van het land.

hardloopagenda juli
Zaterdag 9 juli: Voorthuizen loopt
Hoewel de titel anders doet vermoeden, kun je, ook als je niet uit Voorthuizen komt, meedoen aan deze wedstrijd over 5 en 10 kilometer. Dit kan zowel individueel als met een bedrijventeam. Beide wedstrijden gaan over een rondje van 2,5 kilometer. Het rondje is iets veranderd ten opzichte van vorig jaar, maar het kent vrij veel rechte stukken en is officieel opgemeten. Dus als het weer meezit, dan is het een prima parkoers om een snelle tijd te lopen. De uitslagen van vorig jaar bevestigen dat!

De online inschrijving is geopend, maar tegen 2,50 meer kun je ook nog op de avond zelf inschrijven.

Woensdag 13 juli: Henschotermeergames
Zo langzamerhand een klassieker in deze regio. De verschillende wedstrijden rondom en in het Henschotermeer die zowel in de winter als in de zomer plaatsvinden. Deze eerste zomereditie kent een 1500 meter loop, een run-swim-run wedstrijd en een estafetteloop voor duo’s over in totaal 15 kilometer. We hebben aan deze laatste zelf ook 2 keer meegedaan en we kunnen je deze ook echt aanraden (zie ook ons verslag van vorig jaar). De ronde volgt bijna overal het verharde pad rondom het mooie meer. Hoe eerder je je inschrijft, hoe voordeliger, dus ga direct naar de site van de Henschotermeergames!

Veel loopplezier en een fijne vakantie!

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *