Hardloopagenda Evy Gruyaert in de praktijk

Eind vorig jaar schreef ik een artikel over de fraaie hardloopagenda van Evy Gruyaert. Inmiddels is 2016 van start gegaan en heb ik de agenda in gebruik genomen. In dit artikel vertel ik hoe ie in de praktijk bevalt!

Hardloopagenda praktijk intro

Ik houd er alleen mijn sportactiviteiten in bij, voor andere afspraken en planningen heb ik een andere agenda/ planner. Mijn sportieve planning begint met enige vertraging in de laatste week van januari doordat ik aan het begin van het jaar ziek was.

Een echt ‘jaardoel’ heb ik nog niet wat betreft hardlopen. Over het algemeen wil ik weer wat meer snelheid opbouwen na twee jaren met vooral lange duurlopen. Waarschijnlijk wil ik ergens dit jaar een mooie halve marathon lopen of 10 Engelse mijl. Concrete plannen heb ik op dit moment niet.

hardloopagenda praktijk 3

Doelen voor februari en maart

Omdat ik nog niet een einddoel heb, ben ik begonnen met een planning voor het eerst kwartaal. Sportief gezien deel ik het jaar in vieren. Ik ben dus begonnen met het formuleren van doelen voor februari en maart. Daarna ben ik aan de slag gegaan met een trainingsschema. Per week vul ik mijn hardlooptraining in en wanneer ik krachtoefeningen wil gaan doen.

hardloopagenda praktijk 2

Agenda in de praktijk
De agenda is ingedeeld in weken. Op sommige pagina’s is er naast de zondag ruimte voor notities. Om de week maakt deze notitieruimte plaats voor een ‘wetenswaardigheid’. Eerlijk gezegd vind ik deze informatie niet zoveel toevoegen en had ik liever extra schrijfruimte gehad. Ook tussen de weken door zijn er informatiepagina’s. Dat is best interessant, maar ze vallen nu plompverloren in een maand waardoor ze in de weg zitten. Het is handiger als de informatiepagina’s de maanden zouden markeren of een paar langere ‘informatieblokken’ tussen bijvoorbeeld elk kwartaal. Dan heb je een beter maandoverzicht en wordt de agenda overzichtelijker. De schrijfruimte per dag is voor sportactiviteiten voldoende. Je kunt je planningen kwijt plus eventuele aanpassingen en notities. Als je je agenda ook als ‘gewone’ agenda gebruikt, dan heb je waarschijnlijk te weinig ruimte. Rechtsboven kun je het aantal gelopen kilometers per week invullen. Dat vind ik zelf wel handig, omdat je zo goed de opbouw per week kunt zien en kunt controleren of je niet te snel of te langzaam opbouwt. Aan het begin van de agenda staat een jaaroverzicht waarop je eventuele wedstrijden of einddoelen kwijt kunt.

hardloopagenda praktijk 4

Conclusie

De hardloopagenda is een handig hulpmiddel voor je trainingen als je graag op papier planningen maakt. Ik zou hem wel alleen voor hardlopen (en andere sporten) gebruiken, anders heb je te weinig ruimte. Bovendien is het boekwerk vrij dik en zwaar door de grote ringband en daardoor lastig mee te nemen. De informatie tussendoor is leuk om te lezen, maar zit soms in de weg waardoor je het overzicht kwijt kunt raken. Het is me ook niet helemaal duidelijk wat de insteek is geweest bij het maken van deze agenda. Is het een gewone agenda met een hardloopthema of bedoeld om je trainingen mee te plannen? De indeling kan wat mij betreft wat completer. Bijvoorbeeld door per maand een pagina toe te voegen waarop je je doelen kunt formuleren. Het is een mooi vormgegeven boekwerk, maar niet echt een ‘must’ bij het plannen van hardlooptrainingen.

 

4 Replies to “Hardloopagenda Evy Gruyaert in de praktijk”

 1. Hij bevalt mij prima.
  Ik zou alleen graag een scheurrandje of koordje er in hebben om ‘ m gelijk op de week te hebben.
  Dat elastiekje gebruik ik om te zorgen dat hij niet openvalt in mijn tas ed.

  1. Ik gebruik het elastiek bij de huidige week. Maar dan kan de agenda wel openvallen. Bij mij ligt ie op mijn bureau, dus dan is het niet zo’n probleem, maar als je hem in je tas meeneemt is het wel onhandig.

 2. Ik gebruik de agenda zowel voor hardloopactiviteiten als gewone agenda.
  Ik mis idd afscheuroortje bij de huidige week.
  Was zelf al jaren op zoek naar zo’n agenda en vind het een welkome aanvulling met het hardlopen!!

  1. Klopt idd, doordat de pagina’s best op elkaar lijken, raak je snel het overzicht kwijt. Hopelijk passen ze het bij de volgende versie aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *