Gymstick Pro foamroller

Sinds een jaar heb ik een foamroller in huis en ik gebruik hem vrij regelmatig. Een foamroller is een rol van stevig schuimmateriaal. Je gebruikt hem voor massage of voor rompstabiliteitsoefeningen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Mijn roller is vrij zacht en heeft nauwelijks ribbels, maar je hebt ook rollers met noppen die voor een stevigere massage zorgen.

Foamroller

De roller van Gymstick Pro is 45 centimeter lang en zo’n 15 centimeter dik. Hij heeft een soort honingraatstructuur, maar daar voel je tijdens het rollen niet zoveel van. Het makkelijkst werkt de roller op een yoga-/ gymmat. Dat is prettiger voor je knieën en onderarmen, zeker als je een houten of andere harde vloer als ondergrond hebt. Het gebruik is heel simpel: je legt de roller op de grond dan ga je met bijvoorbeeld je schouders of rug op de roller liggen en je beweegt heen en weer. Ik gebruik hem voor mijn schouders en onderrug door mijn voeten op de grond te zetten en mijn heupen van de vloer. Ook na een lange duurloop rol ik mijn boven- en onderbenen en mijn rug los. Je doet gelijk ook wat buik- en rugspieroefeningen tijdens de massage dus dat is mooi meegenomen. Ik gebruik de roller ook voor plankoefeningen of om mijn rug te stretchen. Ik leg de roller bij mijn enkels en voer ik vervolgens de plankoefening uit. Je hoeft dan niet zo je tenen te buigen. Maar de foamroller is vooral een aanrader na zware trainingen. Een paar minuten rollen en je spieren voelen al soepeler aan. De massage is stevig, maar niet echt pijnlijk. Alleen bij plekken waar ik wat meer uitstekende botjes heb (bij mijn schenen, maar ook mijn schouderbladen) is het wat gevoeliger. Een roller met groter reliëf zal  harder aanvoelen en dus ook steviger masseren. Op de website van de British Cycling Federation vond ik een aantal goede oefeningen met de foamroller.

foamroller_structuur

Praktische info

Ik kocht mijn Gymstick Pro bij Bol.com voor €29,99 en daar is ie nog steeds te koop. Hij is er ook nog in een langere versie van 90 centimeter en die is €49,99. Doordat deze roller vrij zacht is zijn de zijkanten wel een beetje en ook zitten er her en der wat butsen en krassen in. Ik merk daar overigens niet veel van als ik hem gebruik. De rollers die wat grover en harder zijn van structuur zullen daar geen of minder last van hebben. Als je zoekt op ‘the grid’ dan vind je de originele foamroller, maar ook Nike heeft een stevigere variant in het assortiment.

Gebruik jij wel eens een foamroller en welk type heb je dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *