Grid X massageroller

Een tijdje geleden schreef ik een review over de Gymstick pro foamroller. In een van de reacties op Facebook werd de Grid X genoemd. Omdat ik op zoek was naar een foamroller die steviger masseert, heb ik de Grid X aangeschaft. Vandaag vertel ik mijn ervaring met deze massageroller.

Grid x intro

De Grid X is de hardste en stevigste variant van de ‘Grid-familie’. Deze versie heeft een zwarte buitenkant en een rode binnenkant. De rol is 32 centimeter lang en heeft een doorsnede van 15 centimeter. Een vrij compacte roller dus. Doordat ie hol van binnen is, pak je hem gemakkelijk op en ook tijdens het rollen kun je hem beetpakken. Dat is vooral handig als je op een andere structuur wilt rollen. De buitenkant bestaat uit verschillende structuren. Er zitten grotere gladde vlakken in die vergelijkbaar zijn met het met vlakke hand masseren. Ook zitten er noppen en ribbels die te vergelijken zijn met vingers. Het materiaal is stevig, maar je kunt het kunststof wel indrukken.

Grid x massageroller

De rol ziet er door zijn structuur en kleurencombinatie een beetje uit als een martelwerktuig. Hoewel dat laatste wel meevalt, is een massage van deze foamroller niet echt ontspannend. Sterker nog: soms is het zelfs vrij pijnlijk. Vooral als je een triggerpoint masseert, voel je dat heel goed. Op het omhulsel van de Grid X staan verschillende oefeningen afgebeeld. Je hoeft ook niet vaak te rollen volgens deze gebruiksaanwijzing en dat klopt ook. Vier keer per oefening is genoeg, maar dat geeft wel meteen effect. Ik masseer regelmatig mijn (onder)rug ermee en na een paar keer voelt mijn rug warm aan en wordt zelfs wat rood door de betere doorbloeding. Een keer kreeg ik blauwe plekken op mijn onderrug dus je moet wel uitkijken dat je niet te fanatiek rolt. De beweging is niet echt te vergelijken met een massage zoals de omschrijving beweert. Ik merk wel dat er onderscheid is tussen de verschillende structuren. De gladde vlakken zijn het zachtst voor je spieren en de noppenstructuur is het hardst. Je voelt tijdens het rollen duidelijk op welke structuur je ligt en je kunt dat vrij eenvoudig bijsturen.

Grid x massageroller 2

De Grid X is niet goedkoop: hij kost (online) gemiddeld zo’n €47. Daarvoor krijg je wel een roller die effectief masseert en waarmee je binnen een paar minuten klaar bent. Hij is prima geschikt voor na zware trainingen of bij spierblessures. Je kunt hem niet gebruiken voor corestabilityoefeningen, zoals de plank. In dat geval kun je beter een zachte roller met minder noppen nemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *