Evy Gruyaert Hardloopagenda 2016

Tijdens een paar verloren momenten door een overstap op Utrecht Centraal belandde ik bij de Bruna. Daar viel mijn oog op de hardloopagenda van Evy Gruyeart. Ik bladerde hem eens door en besloot spontaan dat ik de agenda zou kopen.

Hardloopagenda intro

De meeste mensen kennen Evy van ‘Start to run’, een app (eerst waren het mp3-bestanden) om vijf kilometer te kunnen hardlopen en van haar uitspraak: ‘Ik ben fier op u’. Ik heb zelf twee jaar in Antwerpen gewoond en heb daar toen het boek Keep running gekocht. Dat vond ik een prettig boek met goede tips en schema’s. Ik was benieuwd of de agenda dezelfde kwaliteit zou hebben.

Hardloopagenda

Layout

De opmaak van de agenda is vrij rustig. Als je van gekke kleuren en patronen houdt, kun je deze beter laten liggen. Ik kocht hem vooral voor mijn sportactiviteiten, maar ook als ‘gewone’ agenda kan ie prima dienst doen. Wel is hij vrij groot om (in je tas) mee te nemen: hij is 15×18 centimeter en heeft en redelijk forse ringband. Als bureauagenda is ie goed geschikt. Er zit een handig leeselastiek om de agenda.

Inhoud

De agenda begint met een eventplanner: een overzicht van Belgische en Nederlandse hardloopevenementen. Daar staan een aantal leuke wedstrijden tussen waar ik nog niet eerder van gehoord had. Ook vind je voorin een jaarloopplanner (jammer genoeg gespeld als jaar loop planner..). Je zou dit kunnen gebruiken om een schema te maken voor een wedstrijd. Niet heel spannend, maar wel handig.Dan volgt de standaardagenda, waar je niet alleen je afspraken ook je aantal gelopen kilometers van de week kunt noteren. Op sommige pagina’s is ruimte voor notities of er staat een kort tip of loopfeitje. De agenda wordt afgewisseld door pagina’s met korte artikelen over hardlopen. Deze zijn voor zowel beginnende als gevorderde lopers interessant. De onderwerpen variëren van blessures tot yoga en van loopkleding tot marathontraining. Verwacht geen uitgebreide verhalen, maar daar is de ruimte in een agenda wat te beperkt voor. Het boekwerk wordt afgesloten met een schema voor de tien kilometer. Zelf zou ik hier wat meer afstanden aan toevoegen, bijvoorbeeld de halve marathon. Zeker, omdat de agenda ook geschikt moet zijn voor gevorderde lopers.

Hardloopagenda artikel

Wat vind ik ervan?

Ik ben van plan de agenda te gebruiken voor mijn hardloop- en fietsactiviteiten. Nu schrijf ik mijn schema’s nog in mijn gewone agenda, maar die is daar net even te klein voor. Een schema in Excel of Numbers vind ik niet fijn werken, omdat ik graag dingen door wil strepen of wil kunnen veranderen. Ik leg hem op mijn bureau neer, omdat ik daar ook mijn hardloopgegevens upload na afloop van een training. Als zakelijke agenda vind ik hem niet zo geschikt vanwege de grootte. De artikelen zijn een leuke toevoeging, maar als je echt veel informatie verwacht dan kun je beter een van haar boeken kopen of een tijdschrift als Losse Veter lezen. Voor €12,50 heb je een mooi vormgegeven en praktische agenda die je ondersteunt bij het hardlopen. Het is ook een leuk cadeau voor Sinterklaas of Kerst.

Jaarloopplanner

De Hardloopagenda van Evy Gruyaert kost €12,50. Ik kocht hem bij Bruna.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *