Boekreview: In perfecte conditie – Ellen Hoog

Ellen Hoog is tophockeyster en heeft onlangs een boek ‘geschreven’ over het krijgen van een perfecte conditie. Het is niet een typisch boek voor hardlopers, maar tips over voeding en krachttraining zijn altijd nuttig.

boekreviewintro

Omdat ik geïnteresseerd ben in gezonde voeding en in sport, besloot ik het boek een kans te geven.

Recepten
Het boek is ingedeeld op basis van eetmoment, zoals smoothies, ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes en ‘guilty pleasures’. De recepten zijn grotendeels vegetarisch met af en toe kip of vis. Wel staan er relatief veel recepten in met geitenkaas. De smoothie-ideeën vind ik wat minder origineel. Vooral omdat ook het verplichte bietensap weer voorbijkomt. Zo staan er nog wel meer clichés in die je wel kent als je je een beetje met gezonde voeding bezighoudt. Denk bijvoorbeeld aan humus en avocado. Zelf vind ik het onderdeel ‘power snacks’ het leukst, omdat hier veel alternatieven staan voor de repen en snacks die je in de winkel koopt. De recepten in het boek zijn uitgebreid en vooral gezond. Het boek eindigt met het hoofdstuk ‘guilty pleasures’ en valt een beetje uit de toon. De recepten van dit hoofdstuk voegen eerlijk gezegd ook niet echt wat toe. In perfecte conditie lijkt in veel opzichten ook wel op de boeken van Rens Kroes, maar die zijn op het gebied van voeding net wat uitgebreider.

boekreviewperfecteconditie4

Oefeningen en work-outs
Tussen de pagina’s met recepten staan zes work-outs voor zowel kracht en conditie. De workouts zijn afwisselend en je kunt ze doen zonder dure of ingewikkelde apparaten. Het nadeel van het boek is dat ie niet netjes blijft liggen. De pagina’s vallen telkens weer terug. De oefeningen zelf zijn goed te doen, zeker als je al regelmatig hardloopt of  een andere sport beoefent. Wel vind ik dat de meeste workouts redelijk standaard zijn en je ze waarschijnlijk wel kent. Het is wel fijn dat ze in een training gegroepeerd zijn, maar eerlijk gezegd zijn er fitness-apps die praktischer zijn, dezelfde oefeningen bevatten en ook nog eens gratis zijn. Bijvoorbeeld 7m work-out en Seven waar we eerder een review over schreven.

boekreviewperfecteconditie

Vormgeving en fotografie
De fotografie van de gerechten is mooi en helder en het boek is strak vormgegeven. Ook de oefeningen staan duidelijk uitgelegd. Het boek is erg leuk om door te bladeren en inspiratie op te doen.

boekreviewperfectieconditie2

In perfecte conditie is een mooi vormgegeven boek met mooie foto’s, doordachte trainingen en gezonde voeding. Wel blijft het allemaal wat oppervlakkig: verwacht niet dat je heel veel nieuwe informatie leest. Het is een luchtig boek dat leuk is om cadeau te doen aan een (beginnende) sportliefhebber.

In perfecte conditie kost €19,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *