Bibbits startnummermagneten

Ik heb nooit begrepen waarom startnummers bij hardloopwedstrijden zo enorm groot en van papier moeten zijn. Dat gepruts met veiligheidsspeldjes en zo’n wapperend stuk papier voor je buik, loopt niet echt fijn.  Toen we in Berlijn ons startnummer voor de marathon gingen halen, zag ik op de expo een stand met Bibbits: magneetjes waarmee je je startnummer vastmaakt. Ik besloot spontaan een setje te kopen en ze tijdens de marathon te gebruiken. Vandaag lees je hoe ze bevielen.

startnummermagneten Bibbits

Het principe is simpel: het zijn twee sterke magneetjes waartussen je het startnummer en je hardloopshirt ‘plakt’. Het makkelijkst werkt dat als je je shirt plat neerlegt. Dan kun je het startnummer het beste plaatsen. Daarna kun je je shirt voorzichtig aantrekken.

Bibbits 3

En werken de startmagneetjes?

Zoals je misschien gelezen hebt,  kon ik de magneetjes niet 42 kilometer lang uitproberen, maar tijdens de 16 kilometer die ik liep voordat ik moest uitstappen bevielen ze goed. Ik had van veel dingen last, maar niet van mijn startnummer ;). Het (vrij forse) plakkaat van de marathon van Berlijn bleef muurvast zitten en had ook veel minder speling dan met speldjes. De magneetjes aan de achterkant voel je niet zitten. Wat ik ook fijn vind, is dat je ze kunt hergebruiken. Dat kan met speldjes natuurlijk ook wel, maar die raak je vaak kwijt of ze verbuigen. Bovendien kunnen de magneetjes niet losraken en prikken of gaatjes maken in (dunnere) hardloopkleding.

Bibbits 2

Je hebt de magneetjes met veel soorten bedrukkingen. Ik heb de variant met een gezellig Duits vlaggetje, maar er zijn er nog veel meer waaronder de Nederlandse en de Britse vlag. De magneetjes kosten €10 per vier stuks.

Meer informatie vind je op de website van Bibbits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *